Sănătate

 

    Sanatate si asigurari sociale


    In ultimii ani, atat in judetul Suceava, cat si la nivelul intregii tari, sistemul de sanatate se confrunta cu o serie de dificultati generate de penuria de resurse si de consecintele firesti ale trenarii procesului de reforma, care influenteaza nefavorabil nivelul distributiei ofertei de servicii.
    Reforma sistemului  de sanatate are ca principale obiective imbunatatirea starii de sanatate a populatiei, cresterea eficientei utilizarii resurselor si cresterea nivelului asistentei medicale acordate populatiei si a calitatii serviciilor medicale.
    Masurile de reforma privesc, in principal restructurarea modului de organizare si furnizare a serviciilor destinate ingrijirii sanatatii si schimbarea modului de finantare a activitatii si sunt centrate pe introducerea asigurarilor sociale de sanatate.
    La nivelul orasului Cajvana, reteaua publica de ocrotire a sanatatii cuprinde un dispensar medical uman cu trei cabinete medicale si trei medici generalisti care ofera asistenta de specialitate tuturor categoriilor de persoane din localitate, dar si pentru persoanele din zonele limitrofe, un Centru de permanenta,  doua farmacii si un cabinet stomatologic.
    In orasul Cajvana functioneaza si un dispensar veterinar.
    In ceea ce priveste serviciul de asistenta sociala, acesta se realizeaza cu ajutorul compartimentului de "Asistenta Sociala" din cadrul primariei Cajvana asigurat de catre Ciotu Maria si Davidoaia Adriana.
    Totodata, in satul Codru functioneaza Centrul rezidential pentru persoane varstnice, care asigura asistenta de specialitate acestei categorii de persoane.

S5 Box

Login